Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Hősökre mindenkinek szüksége van, legyen az illető gyermek vagy felnőtt, hiszen mind szeretnénk jót tenni, segíteni, vagy éppen alkotni valamit, ami maradandó és amiből utódaink tovább építkezhetnek. A hős birtokol valamit a kincsből, amelyből mind szeretnénk részesülni, és emberi nagyságát mutatja, hogy kuporgatás helyett szétosztja értékeit embertársai között.

Az én hősöm Cziffra György, aki vezércsillagként ragyog életem és pályám felett. Szellemi hagyatéka, elképesztő zenei tehetsége, emberi tartása, fiatalokat segítő önzetlensége már életében legendává tette. A CZF Fesztivál célja, hogy folytassa mindazt, amit Cziffra György létrehozott és megálmodott Franciaországban: koncertsorozat, mesterkurzus, zenei verseny és fiatal művészeket segítő bemutatkozási lehetőség. Célom, hogy a sikeres fesztivál révén Cziffra György végre hazánkban is elfoglalja a helyet, amelyet megérdemel.

Magyarország legnagyobb művészeivel és a MOM Kulturális Központtal karöltve indítom útjára a Fesztivált, amelyet reményeim szerint ugyanolyan örömmel és szeretettel fogadnak, mint ahogy a Fesztivál összes résztvevőjével együttműködve azt Önök elé tárja.

Balázs János
Liszt-és Junior Prima-díjas zongoraművész,
a CZF Fesztivál művészeti vezetője